#ЗаштитиСе – Победи го Корона вирусот!

КОВИД-19 е заразна болест предизвикана од нов опасен коронавирус. Се пренесува многу лесно преку човечки контакт. 

На овој веб сајт преку интерактивни графички решенија ќе може да се информирате за превенцијата, симптомите и препораките како да го победите вирусот!

Информирај се за моменталната ситуација

полесно помини ја вондредната состојба

Достапни контакт информации во врска со Корона вирусот 24/7:

Бесплатен Call Центар:

Здравствен дом - Скопје

Броеви за контакт по општини

Психолошка поддршка:

Родители на деца - школска возраст

Возрасни во самоизолација:

Граѓани на Дебар и Центар Жупа:

Следи ја моменталната состојба на КОВИД-19 вирусот (во живо)

Моментална состојба во Македонија

Следи ја моменталната состојба на Корона (КОВИД-19) вирусот во живо од проверен извор.

Моментална состојба во светот

Следи ја моменталната состојба на Корона (КОВИД-19) вирусот во светот, според статистиките на СЗО.

#СедиСиДома #ЗаштитиСе

Како полесно да се помине вондредната состојба

Преку интерактивните графички решенија на тимот “Победи Го КОВИД-19” седењето дома може да ви биде забавно и продуктивно.

Видеа

Нашиот јунак Томе преку кратки анимирани видеа ќе ви прикаже како полесно да се справите со целата ситуација која ја зафати нашата земја.

Инфографици

Дизајнерскиот тим на “Победи го КОВИД-19” ќе ви овозможи полесно информирање за Корона вирусот преку креативни визуелни инфографици.

Детско Катче

За најмладите – децата од школска и предшколска возраст, спремивме неколку интерактивни онлајн игри каде ќе можат да го “уништат” Корона вирусот.

Курсеви за возрасни

За повозрасните спремивме една обемна листа од преку 400 онлајн курсеви (од познати универзити) за учење на најразлични вештини.

Предвидување на пандемијата

Со нашиот напреден калкулатор, корсниците ќе можат да внесат извесни параметри со кои ќе го предвидат ширењето на КОВИД-19 пандемијата.

Често Поставувани Прашања

Чекор по чекор туторијали за основни онлајн активности како што е плаќање сметки, надополнување кредит, праќање е-меил + БЕСПЛАТНА ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА!

⚠️ СТОП ЗА ШИРЕЊЕТО ЛАЖНИ ВЕСТИ ⚠️

Новости и Соопштенија

Сите новости и сооштенија на едно место, директно од официјалните извори: министерот Венко Филипче и Министерството за Здравство.

Дознај ги најновите вести и соопштенија

Бесплатен контакт 24/7

Контакт телефони

Доколку чувствувате исти или слични симптоми на грип во секое време може да се јавете во центрите за јавно здравје. Сите телефонски броеви на овој сајт се достапни за јавување со само 1 клик (доколу ја посетувате страницава од вашиот телефон)

Јави се на БЕСПЛАТНИОТ број

#СедиСиДома #ЗаштитиСе

Одбегни ширење паника и лажни вести!