Плаќањето на сметата од Телекабел е многу лесно преку нивниот онлајн систем за наплата.

Еве како да ја платите фактурата од Телекабел онлајн:

 

1. Најпрво отворете го сервисот Плати Сметка од Телекабел со еден клик на сликата подолу:

vnesi-faktura-telekabel

 

2. Следно треба да го внесете бројот од Телекабел фактурата. Еве каде може да го пронајдете:

faktura-telekabel-broj

 

3. Запомнете: Се внесува бројот без последната цртичка и без последното бројче. Еве како треба да изгледа внесеното:

vnesi-broj-faktura-telekabel

 

4. Решете ја математичката равенка и кликнете на копчето Понатаму.

 

5. Следно, системот ќе потврди дали вашата фактура и корнисник се валидни. Кликнете само на Плати фактура.

potvrda-za-faktura-telekabel

 

6. На последниот чекор ги внесуваме податоците од нашата картичка.

  • Првин се внесува бројот од картичката
  • Следно се внесува заштитниот трицифрен број од задната страна на картичката
  • На крај се одбира датумот на важност од картичката.

vnesuvame-karticka-podatoci-telekabel

 

7. Откако ќе ги внесиме податоците од нашата картичка, кликаме Submit.

 

8. Со тоа нашата Телекабел сметка е платена при што ќе добиеме и потврдно известување за успешна трансакција.