Курсеви од познати универзитети

Бесплатни Онлајн Курсеви За Возрасни

besplatni-kursevi

Додека седиме дома за време на вондредната состојба, да го искористеме времето ПРОДУКТИВНО, гледајќи некој од 400+ онлајн бесплатни курсеви од светки познатите универзитети (Harvard, Princeton, Yale…)

Курсевите се на Англиски и поделени се на неколку категории: Компјутерски науки, програмирање, бизнис, науки, инжинерство, математика ….

Computer Science (37)

Data Science (18)

For a more in-depth overview of Data Science courses read this series:

Programming (8)

 

Humanities (80)

Business (72)

Art & Design (20)

Science (32)

Social Sciences (74)

Health & Medicine (32)

Engineering (15)

Education & Teaching (21)

Mathematics (14)

Personal Development (7)

 

Извор: https://www.freecodecamp.org/news/ivy-league-free-online-courses-a0d7ae675869/